Over ons

Kom gezellig op de koffie, dan krijg je direct een goed beeld van ons. Mocht dat er nu even niet inzitten, geven onze missie, visie, DNA, merkwaarden ook een goed beeld van wie we zijn en waar we voor staan.

Missie en visie
van Orly en Endevoets

Onze missie

We verduurzamen vastgoed op de meest duurzame manier met de meest hoog haalbare kwaliteit. Kwaliteit in het kwadraat, door op en top netjes te werken in een opgeruimde omgeving. Met ongelooflijk veel fatsoen. Of het nu gaat om restauratie of (energetische) renovatie of planmatig onderhoud. Altijd in harmonie met mens en natuur.

Medewerkers hebben het écht goed, er wordt goed voor ze gezorgd en ze werken met de beste materialen. Ons werk is vakmanschap wat alleen uitgevoerd kan worden door kundige, blije en sociale mensen met oog voor zijn/haar medemens. We beloven dat we onze verantwoordelijkheid nemen naar onze omgeving, in alles wat we doen. We doen wat we kunnen, want het kan altijd beter.

orlyenendevoets-missie-2262-small

Onze visie

Wat we willen bereiken is dat we met onze dienstverlening zorgen voor een energie neutrale woningvoorraad in 2050 en monumentaal erfgoed duurzaam toekomstbestendig maken. We bereiken dat door de buitenschil van vastgoed energetisch te renoveren met duurzame (bij voorkeur circulaire) oplossingen. En door te restaureren met duurzame restauratie oplossingen. Altijd met een minimale footprint. Dit kunnen én willen we niet alleen. Want onze impact op mens en milieu slinkt pas echt, als alle betrokken partijen met dezelfde visie, samen optrekken.

Dus nemen we onze stakeholders mee in onze visie en durven eisen te stellen. Innovaties voeren we in samenwerking uit. We nemen graag het voortouw als het gaat om resultaat gericht werken. Op deze manier ontstaat winst voor het milieu, voor de mens en zelfs voor de samenwerkende partijen.

Wat we ook willen, is dat onze mensen hun werk, hun leven lang in een vitaal lichaam en met een vitale geest uitvoeren. Dat betekent dus investeren in vitaliteit, materieel wat het werk zo licht mogelijk maakt, innovatie en het creëren van de meest veilige én gezellige werkplek!

Onze impact op mens en milieu slinkt pas echt, als alle betrokken partijen met dezelfde visie, samen optrekken.

Orly & Endevoets - Visie
Berrie Endevoets

Wat drijft ons?

Wat ons dus allemaal drijft is bestaand vastgoed grondig en met gedrevenheid toekomst-proof maken.  De lat ligt hierbij hoog. We werken kei hard, super netjes, veilig en leveren kwaliteit in de overtreffende trap. We zijn  kei vriendelijk, ontzettend fatsoenlijk, netjes en behulpzaam. We zorgen voor blije medewerkers én medemensen, waar we ook zijn. We zetten écht alles op alles om overlast door onze werkzaamheden tot een minimum te beperken en zelfs de maximale verwachtingen van onze opdrachtgevers te overtreffen.

Geschiedenis

Berrie Endevoets was 16 jaar en ging net als zijn vader, voegen bij de toenmalige werkgever van zijn vader. Berrie maakte vele meters voegwerk op één dag. Berrie is echter geboren als ondernemer, dus hij ontwikkelde gaandeweg zijn eigen visie op voegen. Inmiddels 19 jaar, besloot Berrie voor zichzelf te beginnen. Voegersbedrijf Endevoets was een feit. Hij ging op zoek naar werk en stuitte in de Snuffelkrant (je kent hem vast nog) op een advertentie waar voegwerkzaamheden aangeboden werden. Hij nam contact op met Hans van Orsouw. Bleek dat Hans ook voegwerk zocht in plaats van aanbood. Hans had namelijk ook zijn eigen voegbedrijf Voegersbedrijf Orly. Toch spraken de heren af.

Niet veel later startten Hans en Berrie samen Orly & Endevoets. We zijn inmiddels 30 jaar verder en zo’n 65 werknemers rijker. Ook het dienstenpakket is niet meer wat het was. Voegen doen we elke dag, maar inmiddels maken we complete schilrenovaties en restauraties. Daarbij geniet Hans van Orsouw sinds januari 2021 van zijn pensioen. Berrie is nu 100% eigenaar en zet de koers voor Orly & Endevoets verder uit. Met net zoveel gedrevenheid als 30 jaar geleden!

Merkbelofte en merkwaarden

Merkbelofte

Wij beloven jou en onszelf dat vastgoed klaar is voor de toekomst en dat tiptop en fatsoenlijk vanzelfsprekend is.

Merkwaarden

Werk je met ons of werk je voor ons? Dat maakt als het goed is geen verschil. Wat we doen, doen we op onze manier. Super netjes en kwaliteit in de overtreffende trap. Wil je ons typeren? Onderstaande merkwaarden geven een goed beeld van waar wij voor staan.

Ontzettend O&E

Tiptop
  • We zijn perfectionisten. Er wordt over ons gezegd dat we super netjes werken en dat het resultaat nagenoeg altijd verwachting overtreffend is. Laat dat nu net hetgeen zijn waar we voor gaan. Het maximaal haalbare resultaat en duurzaamheid voor de lange termijn.

Met fatsoen
  • Afspraken nakomen, elkaar vriendelijk begroeten, netjes werken, opgeruimde bouwplaats en verzorgde vakmannen in goede werkkleding die werken met goed materiaal. Netjes in de omgang met bewoners, collega’s, opdrachtgevers. Kortom, met ontzettend veel fatsoen ons werk doen en het milieu zo min mogelijk belasten.

Gewoon doen
  • Aanpakkers; dat zijn we. Altijd weer de verwachtingen overtreffen en daarmee de medemens positief verrassen. We houden ervan. Vanzelfsprekend.

Samen doen
  • Voor ons is samenwerken, samen doen. Sociaal, gezellig, betrokken, vertrouwd, spontaan, vrolijk en samen koffie drinken. Met elkaar en voor elkaar, terwijl we elkaar de kans geven.

Duurzaamheid

Er is zoveel te verbeteren. Dus hebben wij ons laten begeleiden door The Natural Step en verankeren onze duurzaamheidsplannen in ons beleid. Geen enkele beslissing maken we zonder te bekijken wat de meeste duurzame keuze is. Wij hebben vijf thema’s gedefinieerd waarbinnen onze bedrijfsvoering past en werken onze acties hierop uit. We hebben ambities en weten waar we heen willen.

Ketensamenwerking

Échte (keten)samenwerking is essentieel. Alleen samen maken we kans tegen de grote uitdagingen waar onze generaties voor staan. En die samenwerking begint bij vertrouwen. Vertrouwen in elkaar, als mens, als organisatie én in de manier van samenwerken.

Ons team

Zeg nou zelf; een mooie club mensen bij elkaar, toch? Stuk voor stuk vakmensen. Mensen die onze merkbelofte uitdragen, weten wat ze doen voor wie en er samen iets gezelligs van maken. We zijn en blijven tenslotte een Bosch bedrijf. Eerst denken, dan doen, met fatsoen hun werk doen. We zijn trots op onze mensen die er net zo over denken als wij. Ons team, ons bedrijf, onze visie. Dit zijn wij.

team Orly & Endevoets

Gezamenlijk scoren we een 8,4 gemiddeld voor medewerkerstevredenheid

Prachtig cijfer, wat ons uitdaagt, nog verder op zoek te gaan naar waar jij als medewerker nu blij van wordt. Als groep een 8,4 behalen is een nog eens teamprestatie van formaat. Vinden wij dan.

Social return

FanTAStisch
Prestatieladder Socialer Ondernemen

Social return is een vanzelfsprekendheid en dus zijn we niet voor niets PSO-gecertificeerd. We verwelkomen mensen met open armen. We leren ze het vak als het nodig is, geven ze de ruimte om te ontwikkelen en een fijn team waar ze snel onderdeel van worden.

Er is nog veel meer wat we kunnen doen. Neem nu onze steigerdoeken. Zoveel meters stof gooien we niet weg. Wij hebben er tassen van laten maken. Hoef jij geen tasje meer te kopen in de supermarkt, we verkleinen gezamenlijk de afvalberg en helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk. Circulariteit, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen… het maakt het werk alleen maar mooier.

Orly & Endevoets - Trainingsdagen

Leerbedrijf

Onze eigen erkende en gecertificeerde leermeesters staan dagelijks op de steiger en zijn dus uitermate goed in staat het vak te leren aan nieuwe collega’s. Zo krijgen ze ook meteen onze merkwaarden en O&E kwaliteitsnorm uit eerste hand mee. We hebben onze eigen interne voeg- en metselopleiding ontwikkeld. Benieuwd naar de ervaringen van onze nieuwe collega’s? Bekijk dan de video hiernaast.

Uiteraard krijgen ook de mensen op kantoor alle gelegenheid zich te ontwikkelen. Het volgen van opleidingen juichen we van harte toe. Ook studenten die graag stage bij ons lopen of afstuderen krijgen bij ons de ruimte en begeleiding. Een win – win situatie, want zij leren in de praktijk en wij leren van hen de actuele kennis en theorie. Een leven lang leren dus.

Met ongelooflijk veel fatsoen

We werken aan met name woningen, de privé omgeving van mensen. We snappen heel goed, dat bewoners onze aanwezigheid niet altijd even prettig vinden. Want onze werkzaamheden aan de buitenschil brengen geluid- en stofoverlast met zich mee. We voeren ons werk dus effectief, vakkundig en met minimale overlast uit, door vakmannen die vriendelijk en uiterst sociaal zijn. Vriendelijk omgaan met je medemens, je werk doen zonder iemand anders tot last te zijn (buiten de onvermijdelijke geluid- en stofoverlast), geen rommel achterlaten voor een ander en ga zo maar door. Het kost je niets meer. Het maakt de wereld wel een stukje vriendelijker en mooier.

Innovatie

Eigenlijk innoveren we voortdurend. Altijd op zoek naar de beste materialen, samenwerkingsverbanden, leveranciers, maar ook optimale (in- en externe) processen. Ook ontwikkelen we onze eigen producten.

Box of Blox

We hebben onze eigen duurzame gevelisolatieoplossing. Ontstaan vanuit de behoefte aan legolisering in de bouw en onze wens om zo duurzaam mogelijk te werken. Benieuwd hoe het werkt en hoe het er in praktijk uit kan zien?

Wij sturen op data. We hebben hier een uitgebreid en zeer geavanceerd ERP-systeem voor. Dagelijks bekijken we ons dashboard en monitoren we de stand van zaken. Hierdoor sturen we direct bij waar nodig. Ook onze medewerkers buiten werken door middel van een tablet met dit systeem. Snel, direct en efficiënt. Ook verminderen we hierdoor de kans op faalkosten aanzienlijk.

Certificering

Kwaliteit vinden we écht heel belangrijk. In alles wat we maken, in alles wat we doen en hoe we het doen. We controleren ons eigen werk elke dag weer. We hebben onze eigen interne opleiding, zodat we zorgen dat we onze kwaliteit, onze maatstaven steeds bereiken. Natuurlijk zijn we ook VCA** gecertificeerd, we hebben het KOMO-procescertificaat en nog heel veel meer. We doen niets zomaar. Als we iets doen, doen we het écht goed!

Het Orly & Endevoetshuis

Altijd welkom! Altijd tijd voor een goede kop koffie. Want zeg nou zelf, een goed gesprek begint met een goede kop koffie? Voel je thuis, door onze no-nonsense mentaliteit, gastvrijheid en ons mooie kantoor.