Daksteigers voor 350 schoorstenen Drents Dorp – Eindhoven

Daksteigers voor 350 schoorstenen Drents Dorp – Eindhoven

Daksteigers voor 350 schoorstenen Drents Dorp – Eindhoven 1000 773 Orly & Endevoets

Project samenvatting

Opdrachtgever: Ballast Nedam (woningen van Woonbedrijf)
Locatie: Eindhoven
Samenwerking: ...
Werkzaamheden:
  • bouwen daksteigers
  • 350 schoorstenen renoveren

In Drents dorp in Eindhoven hebben wij 350 schoorstenen van woningen van Woonbedrijf, mogen renoveren in opdracht van Ballast Nedam. We hebben hiervoor daksteigers gebouwd, waar we ook meteen een zeil/regenkap overheen hebben gespannen, zodat onze vakmannen hoog en droog staan en beschermd zijn tegen de felle zon, tijdens hun werkzaamheden. De daksteigers werden met een kraan geplaatst en verplaatst.

We zijn met 350 schoorstenen wel even te gast in zo’n wijk en dan bouw je een band op, hebben we gemerkt. De bewoners kenden “onze” Walter inmiddels en Walter kende de bewoners. Een praatje en een lolletje op zijn tijd, maakt het werk persoonlijk en nog mooier om te doen. We weten voor wie het doen en waarvoor. Zo ontstaan de mooiste ideeën:

Speelsilo en ijskar

Omdat “onze” Walter in al die maanden vanaf de daken veel kinderen buiten zag spelen, ontstond bij hem het idee iets te doen voor de kinderen. We hebben zijn idee direct omarmd en de speelsilo van Beamix op het plein laten plaatsen voor de kinderen in de wijk. We hebben er een middag ook een ijskar (uiteraard met duurzaam gemaakte ijsjes) neer gezet, zodat alle bewoners van Drents Dorp konden genieten van een gratis ijsje. Het werd gewaardeerd. Een prachtig voorbeeld van hoe bewoners en vakmannen van een nood een deugd maken en prettig samenwerken én leven in een wijk waar kei hard gewerkt wordt.

De actie van Walter werd gewaardeerd. We mochten deze fijne reactie van bewoner Marion ontvangen:

19-07-2021 Beste mensen van Orly & Endevoets, Ballast Nedam, Woonbedrijf en BEAMIX. Wát hebben de kinderen mogen genieten van jullie omgebouwde speelsilo. Geweldig dat jullie dit gedaan hebben!!! De ijsjes waren ook zéér welkom op een gelukkig droge en warme dag op ons Gelderlandplein, Drents Dorp in Eindhoven. Dank jullie allen voor dit mooie gebaar na de renovatie. Alhoewel ik geen klachten heb gehoord, maar alleen maar positieve berichten over uw professionele werknemers. Mijn dank gaat uit naar de mensen die steigers bouwen en naar de mensen die altijd weer het dak op gaan om voor ons de woning beter te maken!!! Met een grote groet, Marion Wesseling Gelderlandplein Drents Dorp Eindhoven

Deel dit project