Restaureren

De buitenschil van (monumentaal) vastgoed in ere herstellen: dat is voor ons restaureren. Het idee dat we een essentiële bijdrage leveren aan het behoud en voortbestaan van een stukje geschiedenis, maakt ons werk zo bijzonder.

Werk met aandacht

Restaureren vraagt echt om werken met aandacht en oog voor detail. Daarom nemen wij de tijd voor een zorgvuldige voorbereiding. Zo kijken we naar de geschiedenis en de problematiek van het vastgoed. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk van de gevel te behouden. Mocht het echt nodig zijn om nieuwe materialen te gebruiken, dan zorgen wij ervoor dat dit niet opvalt. Dat kan bijvoorbeeld door nieuwe bakstenen met kleurstof te behandelen. Zo valt de nieuwe steen niet op de in de gevel. Op die manier blijft de charme van het vastgoed behouden en dat is waar wij naar streven! Restauratie draagt echt bij aan duurzaamheid. Ben je benieuwd naar wat wij nog meer doen aan duurzaamheid?

De Grote Kerk – ’s-Hertogenbosch - Orly & Endevoets

Jarenlang ervaring

Door de jaren heen hebben wij al heel wat (monumentaal) vastgoed gerestaureerd. Als Bossche bedrijf zijn wij in het bijzonder trots op onze restauratiewerkzaamheden aan het (monumentaal) vastgoed in onze binnenstad. Met passie voor dit prachtige vak en de nodige ervaring gaan wij elke uitdaging aan. Wij leren jonge ambitieuze restaurateurs dan ook graag de kneepjes van dit mooie vak.

Met passie voor dit prachtige vak en de nodige ervaring gaan wij elke uitdaging aan.

Timmerman - Orly & Endevoets

(Omwonende)
communicatie

omwonende communicatie De Grote Kerk
(omwonende) communicatie - Orly & Endevoets

Als we (monumentaal) vastgoed gaan restaureren, zorgen we dat de bewoners en omwonenden goed geïnformeerd zijn. (Monumentaal) vastgoed kan namelijk ook tussen woningen of winkels staan. Dan is het belangrijk om de betrokkenen goed te informeren. Hoe we dat doen hangt af van de werkzaamheden, de situatie in de wijk en de doelgroep.

(omwonende) communicatie - Orly & Endevoets

Wij communiceren altijd open en eerlijk over de werkzaamheden en de mogelijke hinder en/of overlast die daarmee gepaard gaat. Natuurlijk delen wij ook graag welk resultaat de werkzaamheden gaan opleveren. Als iedereen op de hoogte is, dan gaan we aan de slag met waar wij goed in zijn: restaureren!

woonbedrijf Drents Dorp bewonerscommunicatie binnenzijde
ERM - Kwaliteit

ERM gecertificeerd

Dankzij ons ERM-certificaat weet jij dat wij met veel liefde en kennis voor het restaureren aan de slag gaan. ERM staat voor ‘Erkend Restauratie Bedrijf’. Dit certificaat wordt uitgegeven door de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg. Voor dit certificaat is de uitvoering van ons restauratiewerk getoetst aan verschillende strenge regels en kwaliteitsnormen. Ben jij benieuwd welke certificeringen wij nog meer hebben?