Orly & Endevoets verkozen tot beste leerbedrijf 2024, sector entree!

Orly & Endevoets verkozen tot beste leerbedrijf 2024, sector entree!

Orly & Endevoets verkozen tot beste leerbedrijf 2024, sector entree! 1200 1200 Orly & Endevoets
''Wij zijn écht super trots op deze prestatie! Dank aan al onze fantastische collega's die zich dag in en dag uit inzetten om leerlingen op te leiden. Zonder jullie bereidwilligheid, inzet en doorzettingsvermogen was dit niet gelukt. Deze titel is voor ons een kers op de taart. Een bevestiging dat wij op de goede weg zitten én daadwerkelijk verschil maken voor leerlingen.''

Vrijdag 5 april 2024 maakte SBB bekend dat Orly & Endevoets uit ‘s-Hertogenbosch is verkozen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de sector entree. Een prestatie waar wij heel erg trots op zijn!

Erkend leerbedrijf

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Orly & Endevoets is al enkele jaren een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Studenten opleiden

Orly & Endevoets leidt al jaren mbo-studenten op. Op de werkvloeren leren zij praktische- en sociale vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat een student écht zichzelf kan zijn. De studenten krijgen de mogelijkheid om de fijne kneepjes van het vak te leren in een veilige en geborgde omgeving. Wij zijn nauw betrokken bij de opleiding en ontwikkeling van de studenten en houden hierover frequent contact met de student, de onderwijsinstelling en in sommige gevallen de ouders. Studenten maken bij ons onvoorwaardelijk deel uit van de organisatie. Houden wij een borrel, organiseren wij een teambuildingsdag of een evenement? De studenten zijn natuurlijk ook welkom. Dit versterkt de teamgeest.

Ambassadeursgala

Maandag 13 mei a.s. organiseren de MBO Raad en SBB het mbo ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekend gemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. Natuurlijk gaan wij ons er vol voor inzetten om ook met deze titel naar huis te gaan!

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Heeft u vragen?

Deel dit bericht