Energie en vervoer

Hoeveel energie hebben we nodig om onze gebouwen te verwarmen en onze werkzaamheden uit te voeren? En hoeveel energie is nodig om de producten en materialen te maken die we iedere dag gebruiken.

Bij vervoer kijken we onder meer naar de uitstoot van CO2, roetdeeltjes en fijnstof die ontstaan tijdens transport en hoe we dit kunnen verminderen. Ook slechte bereikbaarheid hoort hierbij, omdat het eenzaamheid vergroot, wat mee doen lastiger maakt en ontwikkeling en ontmoeting remt.

Onze ambitie

We streven naar 100% schoon en hernieuwbare energie. Aandacht voor besparen, geeft energie om te leven.

Wij en onze partners verplaatsen onszelf en alle onze spullen en materialen 100% schoon. We houden de lucht schoon en het werk zo geruisloos mogelijk. We kopen lokaal in en beperken afstanden tot werk.

We werken aan

Electrisch wagenpark

Electrisch wagenpark

Op het moment dat bussen en/of auto's vervangen moeten worden, schaffen we de meest duurzame variant aan.

Gerealiseerd

Inzicht in CO2 uitstoot met barometer

Inzicht in CO2 uitstoot met barometer

Om te kunnen verbeteren hebben we eerst een nulmeting nodig. Dus hebben we software aangeschaft waarmee we onze CO2 uitstoot in kaart kunnen brengen. De aanschaf was zo gebeurd, vervolgens het hele systeem vullen met actuele data is best een kluif. Maar gelukt! We hangen een grote rode krul op onze Wall of Duurzaamheid!
reductie brandstof

Reductie brandstofgebruik

We plannen nog bewuster en nog efficiënter, door de teams op projecten in te plannen waarbij het woon-werkverkeer zo klein mogelijk is.

Direct naar