Materiaal

We kijken naar al onze materialen die we inkopen en niet meer nodig hebben, maar ook naar de materialen die vrijkomen bij onze werkzaamheden. Als we circulair kunnen werken, doen we dat zeker.

Onze ambitie binnen dit thema

Wij verspillen niets. Onze materialen komen van andere projecten of zijn gemaakt van duurzame of gerecyclede grondstoffen. Als we nieuwe materialen toevoegen, dan zijn dat vooral natuurlijke materialen. Altijd met aandacht voor de gezondheid van mens en natuur.

We werken aan

trespa platen circulair

Materialen hergebruiken: juiste partijen

Stiekem is veel materiaal herbruikbaar. Toch gaat het vaak linearecta de container in. Met een beetje meer beleid, kan veel materiaal een tweede bestemming krijgen. We zoeken naar de juiste partijen, waarmee we op dit vlak kunnen samenwerken. 

Gerealiseerd

containers scheiden afval

Plastic scheiden op de projecten

Je verwacht het misschien niet, maar in de bouw wordt nog geen afval gescheiden. Daar brengen wij verandering in. Op onze projecten wordt het plastic door onze medewerkers in speciaal voor plastic bestemde zakken gedaan. Vervolgens nemen zij de zakken mee naar ons bedrijf en gooien ze vervolgens in de plastic containers. Uiteraard in samenwerking met de gemeente. Sommige stapjes zijn vrij eenvoudig te zetten. Dit is er één van.  

Direct naar