Orly & Endevoets als trotse partner van de Club van Duurzaam Doen: Nature Building Project in Den Bosch!

Orly & Endevoets als trotse partner van de Club van Duurzaam Doen: Nature Building Project in Den Bosch!

Orly & Endevoets als trotse partner van de Club van Duurzaam Doen: Nature Building Project in Den Bosch! 1900 800 Orly & Endevoets
Club van Duurzaam Doen
De klimaatcrisis en de enorme druk op de woningmarkt vormen een uitdagende opgave op het gebied van duurzaamheid.

De klimaatcrisis en de enorme druk op de woningmarkt vormen een uitdagende opgave op het gebied van duurzaamheid. Want hoe zorgen we ervoor dat die honderdduizenden huizen niet enkel van materialen worden gemaakt die slecht zijn voor de natuur?

Om nieuwe perspectieven te ontdekken plaatst de Bossche Club van Duurzaam Doen het Nature Building Project een week lang in de stad ’s-Hertogenbosch.

Duurzaam Doen in Den Bosch

Met het Nature Building Project wil de Club van Duurzaam Doen de Bosschenaren inspireren dat het ook anders kan. Hoe komen we tot een duurzame, groene, circulaire wereld voor iedereen? Door de juiste materialen en technieken te gebruiken in het bouwen van onze leefomgeving! Het project laat de mogelijkheden en schoonheid van duurzaam bouwen zien. De Club van Duurzaam Doen nodigt iedereen uit om een bezoek te brengen aan het huis en vooral zelf te gaan doen! Daarom start op de Dag van de Duurzaamheid (maandag 10 oktober) de tour door Den Bosch. Op zes verschillende plekken in de stad, van het stadskantoor en de onderwijsboulevard, tot aan in een woonwijk en in het Innovatie Kwartier Den Bosch.

Wat is het Nature Building Project?

Het is een modulaire installatie in de vorm van een huis. Alle wanden en muren, plafonddelen en vloeren zijn gemaakt van natuurlijke materialen en kan jij met je eigen handen pakken en plaatsen. Met het Nature Building Project worden nieuwe perspectieven ontdekt en worden er creatieve oplossingen gevonden door circulair en biobased te ontwerpen, bouwen en wonen. Het is een project in navolging van The Growing Pavilion en The Exploded View van Lucas De Man en Pascal Leboucq (Nieuwe Helden). Het project stelt de vraag centraal: ’Hoe komen we tot een duurzame groene en circulaire wereld voor iedereen?’. Een zeer relevant en maatschappelijk vraagstuk.

Praktische informatie

Van maandag 10 oktober tot en met zaterdag 15 oktober legt het Nature Building Project een reis door de stad af. In de ochtend zijn er netwerk-gelegenheden van de betrokken partners en alleen voor genodigden. Van 14.00 tot 17.00 uur is de installatie voor iedereen gratis toegankelijk.

maandag 10 oktober: Stadskantoor gemeente ’s-Hertogenbosch
dinsdag 11 oktober: Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch
woensdag 12 oktober: KW1C, Onderwijsboulevard
donderdag 13 oktober: Helftheuvel, Den Bosch West
vrijdag 14 oktober: SPARK Makers Zone, Innovatie Kwartier Den Bosch
zaterdag 15 oktober: Parade, centrum Den Bosch

Alle nadere informatie vind je op clubvanduurzaamdoen.nl/agenda/nature-building-project/

Noot voor de redactie

Heb jij vragen over dit mooie initiatief? Schroom dan niet om contact op te nemen met Lincy Endevoets.

Credits: De Nature Building Project is een concept van Company New Heroes. Concept & Design: Lucas De Man en Pascal Leboucq. De Nature Building Kit is ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science Museum en met dank aan Bruns.

Deel dit bericht