Onze nieuwe steigertekenaar Moustafa Alobeid

Onze nieuwe steigertekenaar Moustafa Alobeid

Onze nieuwe steigertekenaar Moustafa Alobeid 1900 800 Orly & Endevoets
Op 5 september 2022 is Moustafa Alobeid bij Orly & Endevoets in dienst getreden als steigertekenaar.

Op 5 september 2022 is Moustafa Alobeid bij Orly & Endevoets in dienst getreden als steigertekenaar. Zes jaar geleden is Moustafa vanuit Syrië naar Nederland geëmigreerd. Hier in Nederland heeft hij zijn gezin gesticht, waar twee mooie dochters uit zijn voortgekomen. Een dochter van 2 jaar oud en een dochter van 4 jaar oud. In Syrië heeft hij architectuur gestudeerd, maar dat diploma is in Nederland niet geldig. Op zoek naar een baan die aansloot bij zijn vaardigheden en ambities, kwam hij bij ons terecht. ‘Hier kreeg ik de kans om weer te gaan tekenen. Daar ben ik heel erg blij mee. Ik heb nog altijd de droom om in Nederland architectuur te studeren. Wie weet wat de toekomst mij brengt.’

Op de vraag of hij het naar zijn zin heeft bij Orly & Endevoets antwoordt hij: ‘Het bevalt echt heel erg goed om hier te werken. Super goed zelfs. Ik vind eigenlijk alles leuk. Het werk, de collega’s en de sfeer. Bij Orly & Endevoets kom je echt terecht in een warme omgeving. De collega’s willen je graag helpen en staan altijd open voor een praatje. Daarnaast krijg ik heel veel vertrouwen en vrijheid met betrekking tot het uitoefenen van mijn werk. Ik krijg de vrijheid om zelf mijn werkdagen in te vullen. Als ik de behoefte voel om even naar buiten te gaan, dan ga ik een gebouw inmeten. Als ik wil gaan tekenen, dan ga ik tekenen. Vertrouwen is voor mij heel erg belangrijk en daar ben ik dan ook zuinig op. Ik voel mij daardoor heel gemotiveerd om iets extra’s terug te doen. Ik wil graag laten zien dat ik het waardeer.’

Als steigertekenaar is Moustafa voornamelijk bezig met – het woord zegt het al – het tekenen van steigers. Hiervoor maakt hij gebruik van het programma Revit en AutoCAD. Goede steigertekeningen zijn voor de werkvoorbereiding van een project heel belangrijk. Zo kunnen onze steigerbouwers doen waar zij goed in zijn: het monteren van veilige steigers. Over zijn werk inhoudelijk zegt Moustafa: ‘Ik vind het werk echt heel leuk, want ik vind tekenen heel leuk. Architect worden is nog steeds mijn droomberoep, dat heeft niets te maken met mijn diploma. Ik steek daarom graag extra tijd in het tekenen van de gebouwen waar de steigers tegenaan gemonteerd gaan worden. Ook werk ik graag met kleuren. Zo zijn kantplanken bijvoorbeeld altijd in dezelfde kleur. Op die manier is het ook voor mijn collega’s duidelijk wat zij op de tekening zien. In het begin was het voor mij heel moeilijk om steigers te tekenen. Ik moest namelijk alle steigermaterialen leren kennen. Dat gaat nu al een stuk beter. Ik kom nog steeds uitdagingen tegen, maar dan vraag ik hulp aan mijn collega’s. Vaak vraag ik aan drie verschillende collega’s om een oplossing en ga daarna zelf puzzelen welke oplossing het beste past. Het werk blijft ook leuk doordat elk gebouw een nieuwe uitdaging is. Sommige steigers zijn namelijk heel erg hoog, of er is een andere opbouw nodig vanwege de vorm van het gebouw. Elke tekening is verschillend en dat maakt het werk dus leuk. Zo vraagt elk project om een nieuwe oplossing.’

Wij zijn heel erg blij met zo’n gedreven, nieuwsgierige en leergierige collega als Moustafa. Wij hopen dan ook nog lang met elkaar te mogen samenwerken. Dank je wel voor jouw tijd Moustafa!

Deel dit bericht