Bewoner wordt collega!

Bewoner wordt collega!

Bewoner wordt collega! 2560 1707 Orly & Endevoets
Bewoner draagt als bouwvakker zwarte werkkleding en houdt een voegspijker en voegbord vast. Bewoner wordt collega.
Onze werkzaamheden aan 17 woningen in Den Dungen hebben een bijzondere samenwerking opgeleverd. Bewoner wordt collega!

Sinds kort hebben wij een leuke, nieuwe collega: Ronaldo Arpots. Ronaldo en Orly & Endevoets hebben elkaar op een leuke manier leren kennen, namelijk op project. Ronaldo woont samen met zijn moeder en broer in een van de 17 woningen in Den Dungen die wij recent – in opdracht van Woonmeij – energetisch gerenoveerd hebben. ‘Tijdens de uitvoering van het project heb ik aan de uitvoerder van Orly & Endevoets gevraagd of zij werk voor mij hadden,’ vertelt Ronaldo. ‘Tijdens een keukentafelgesprek hebben wij toen afgesproken dat ik een paar keer meer ging lopen met het Orly & Endevoets college. Zo krijg ik de kans om te onderzoeken of de bouw ook echt iets voor mij is. Gelukkig is dat heel goed bevallen en werk ik nu met veel plezier onder begeleiding van mijn leermeester William van Diessen aan een project.’ Zo wordt een bewoner ineens een collega!

Hoe komt bewoner/collega Ronaldo in de bouwbranche terecht? 

Ronaldo is 19 jaar jong en staat dus aan het begin van zijn loopbaan. Voordat hij bij Orly & Endevoets aan de slag ging, genoot hij van een tussenjaar. Hij heeft namelijk twee jaar lang autotechniek gestudeerd, maar dit was het toch niet helemaal voor hem. ‘Ik wilde graag de tijd nemen om na te denken over wat ik wilde gaan doen. Na een aantal maanden kwam ik tot de beslissing dat ik graag iets in de bouw wilde doen. Ik ben daarom heel blij met het Orly & Endevoets college. Het is een fijne plek waar ik de ruimte kreeg om het voegen en metselen uit te proberen. Als het Orly & Endevoets college er niet was geweest, had ik hier misschien niet gewerkt. Het gaf mij de kans om te leren.’

Wat vindt bewoner/collega Ronaldo leuk aan de bouw?

Inmiddels leert Ronaldo onder begeleiding van leermeester William de fijne kneepjes van het voegen. Ronaldo vertelt daarover: ‘Voegen vind ik echt heel erg leuk. Dat kan ik ook beter dan metselen, want dat heb ik pas een keer gedaan. Ik wil ook graag alle andere disciplines leren, zodat ik zoveel mogelijk kan.’ Op de vraag hoe het bevalt om in de bouwbranche te werken, antwoordt hij: ‘Ik vind het erg fijn om buiten te werken, dus in dat opzicht zit ik zeker goed. Ook het werken op grote projecten is erg leuk. Er zijn veel verschillende mensen en het contact onderling is fijn. Er gebeurt altijd iets en er wordt veel gelachen. Als ochtendmens vind ik het vroege opstaan ook geen probleem. Op dit moment is er niets aan het werk dat ik minder leuk vind, maar misschien komt dat nog wel.’

Hoe verloopt het contact met zijn collega?

Het contact met leermeester William verloopt ook erg fijn. ‘William legt alles goed uit en als het mij niet lukt, legt hij het meerdere keren uit. Hij is ook erg gezellig en haalt mij elke dag thuis op. Hij herinnert mij ook aan kleine dingen, zoals mijn broodtrommel. Ik voel ook echt de ruimte om vragen te stellen. Dat geldt overigens ook voor mijn andere collega’s. Die helpen mij ook als ik vragen heb.’

Bewoner wordt collega!

Het is voor ons heel leuk en bijzonder dat deze samenwerking tot stand is gekomen. Als bewoner heeft Ronaldo de impact van een energetische renovatie mogen ervaren en Orly & Endevoets als uitvoerende partij meegemaakt. Ook voor Woonmeij is dit een hele bijzondere samenwerking. Als woningcorporatie heeft Woonmeij echt hart voor de bewoner. Mooi om dan te zien dat een bewoner er actief voor kiest om mee te werken aan het onderhouden, verbeteren of verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. Een hele mooie en waardevolle kruisbestuiving: van bewoner naar collega, hopelijk gaan we dat nog vaker zien!

Heeft u vragen?

Deel dit bericht