Hemel te rijk in rijksmonument ‘Hemelrijk’!

Hemel te rijk in rijksmonument ‘Hemelrijk’!

Hemel te rijk in rijksmonument ‘Hemelrijk’! 2560 1707 Orly & Endevoets
Het restaureren van rijksmonument 'Hemelrijk' in Kerkwijk vraagt om deskundigheid, passie en aandacht. Zo zijn wij het metsel- en voegwerk aan het herstellen en vervangen, scheuren in de gevel aan het het repareren, de gevel aan het reinigen en hebben wij veilige steigers gebouwd.

In opdracht van Van den Bouwhuijsen B.V. zijn wij momenteel de gevel  van het herenhuis en rijksmonument ‘Hemelrijk’ aan het restaureren. Het herenhuis is in bezit van een particulier en staat in Kerkwijk.

Restaureren van een rijksmonument: het uitvoeren van een ambacht

Dit prachtige rijksmonument staat momenteel in onze steigers, zodat wij deze kunnen restaureren. Onze collega steigerbouwers hadden daar een leuke klus aan. Het herenhuis ligt namelijk volledig in het groen. Dat is werken met een prachtig uitzicht. Naast het bouwen van de steigers, zijn wij ook de gevel van dit rijksmonument aan het restaureren. Zo zijn onze collega’s momenteel het metselwerk en het voegwerk aan het herstellen en vervangen. De scheuren in de gevel worden ook gerepareerd. Daarnaast zijn wij de gevel aan het reinigen. Zo dragen wij met het restaureren letterlijk bij aan het behoud van dit prachtige rijksmonument. Daar zijn wij dankbaar voor en trots op!

De geschiedenis van ‘Hemelrijk’

De eigenaar van het rijksmonument ‘Hemelrijk’ vertelt met trots over de rijke geschiedenis van het huis. Zo stamt het rijksmonument uit het jaar 1834. Dat betekent dat ‘Hemelrijk’ de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. In de gevel zijn dan ook inslagen van kogelgaten zichtbaar. Deze worden uiteraard niet door ons gerestaureerd, omdat zij iets vertellen over de geschiedenis van het rijksmonument vertellen. Aan de voorzijde van het huis staan twee gigantische bomen. Op het moment van fotograferen staan deze bomen vol in de bloei. Dat is een prachtig gezicht. De eigenaar van het rijksmonument vertelt dat de bomen allebei al zeker meer dan 200 jaar oud zijn. Hij laat de bomen elk jaar door een boomspecialist onderzoeken. Zo probeert hij de gezondheid van de bomen zoveel als mogelijk te garanderen.

ERM gecertificeerd

Wij zijn al jaren een ERM gecertificeerd bedrijf en daar zijn wij heel erg trots op. ERM staat voor ‘Erkend Restauratie Bedrijf’. Voor de toekenning van dit certificaat wordt ons restauratiewerk getoetst aan verschillende strenge regels en kwaliteitsnormen.

Heeft u vragen?

Deel dit bericht